Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

The Great Holiday Filler Session!

Γιορτές- η μεγάλη ευκαιρία οι παρέες από σκορπισμένους φοιτητές να ξαναμαζευτούν για να προχωρήσουν το campaignάκι τους. Εναλλακτικά, για εμάς που είμαστε όλοι στην ίδια πόλη και άνεργοι (άρα παίζουμε αρκετά πιο συχνά), η μεγάλη ευκαιρία για ένα no holds barred, over the top, awesome super FILLER session!!!!!

Filler = προσθήκη, γέμισμα, τσόντα (όχι με την έννοια της Eva Angelina <3) , επεισόδιο που δεν παίζει κανένα ρόλο στη γενικότερη πλοκή, απλά υπάρχει για χαβαλέ. Κανένας βασικός villain ή ήρωας δεν πεθαίνει (εκτός ίσως από τον Αλέκο) και η πλοκή είναι ό,τι νάναι. Παρόλο που για όσους βλέπουν άνιμε με νέα επεισόδια κάθε βδομάδα τα filler είναι σπαστικά, μια φορά στο τόσο σε ένα RPG campaign, η αλλαγή του ρυθμού δίνει στους παίκτες αυτό ακριβώς που πάντα ήθελαν: την απόλυτη ελευθερία να κάνουν μαλακίες χωρίς συνέπειες και χωρίς να την πλοκή-σιδηρόδρομο.

Εδώ και λίγα χρόνια, έχω τη συνήθεια στα γιορτινά filler να βάζω μπόλικο από το... πνεύμα της εποχής. Διαβάστε και θα καταλάβετε.






DnD Campaign, Δεκέμβριος 2007

Το στόρυ μέχρι τώρα: το 9ου λέβελ πάρτυ ψάχνουν να βρούν τον 26 λέβελ Super Vampire Necromancer Yuleen, ο οποίος κρύβεται σε ένα νησί-λεπροκομείο για εγκληματικά ψυχοπαθείς (Σχόλιο: δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήταν πιό κουλ να υπήρχαν λεπροί ή ψυχάκηδες, οπότε τα συνδύασα, το ξέρω πως είναι cheesy αλλά αυτό επεδίωκα) και κρατάει το Holy Child, που η προφητεία λέει πως εάν το Order ή το Chaos το αρπάξουν, θα καταβροχθίσουν τον κόσμο.
Το Session όπως παίχτηκε: ο Yuleen αποδεικνύεται καλός τύπος που απλά θέλει να θεραπευτεί από τον βαμπιρισμό και δε σκοπεύει να πειράξει το baby Jes- Holy Child παρά μόνο να του πάρει 1 σταγόνα αίμα για να κάνει το ritual, το οποίο έπρεπε να γίνει στο συγκεκριμένο νησί. Οι 'ψυχοπαθείς λεπροί' είναι εν τέλει απολύτως νορμάλ, εξόριστοι μιας evil θεοκρατίας. Ταυτόχρονα σκάνε μύτη οι τρεις μάγοι με τα δώρα (necromancer high priests of Nerull με 1 evil artifact ο καθένας) και λεφούσια 200 πιστών, για να εμποδίσουν τον θεό τους, τον βαμπιρίδη από το να ξαναγίνει mortal. Τις υπόλοιπες 6 ώρες το πάρτυ έσφαζε κόσμο. (ναι, δεν είναι ακριβώς filler, μάλλον τέλος του campaign, αλλά το clue εδώ είναι τα χριστουγεννιάτικα στοιχεία)
Τα highlights: Ο frenzy berserker βρέθηκε στα -600 hps καρφωμένος από 200 σπαθιά και συνέχισε απτόητος, ο μάγος έφαγε ένα epic necromancy spell με DC 43 (!) κι επιβίωσε, η τελική έκρηξη που το φως της φάνηκε 6.000 km μακριά.


Fallout Campaign, Δεκέμβριος 2011

Το στόρυ μέχρι τώρα: Τυπικό fallout, το πάρτυ έχει εξερευνήσει 3 πόλεις και την τριγύρω περιοχή, κι έχει προκαλέσει φασαρίες στο ...inn ενός evil τύπου (μια που μιλάμε για post-apocalyptic κατάσταση, η πλειονότητα των NPCs είναι στην καλύτερη περίπτωση chaotic neutral, μετά πάμε προς τα κάτω), οπότε αυτός έχει προσλάβει τον καλύτερο mercenary sniper της περιοχής, τον Norad Mawrse να τους ξεκωλιάσει.
Το Session όπως παίχτηκε: Οι ατρόμητοι αντι-ήρωες μας προχωράνε στις ερημιές και βρίσκουν ένα crash site, όπου υπάρχει ένα τραυματισμένο super-Mutant ντυμένο στα κόκκινα, και το όχημά του είναι μια κάντιλακ (φυσικά κάμπριο) που αντί για κινητήρα έχει δεμένα 8 ιπτάμενα brahmin με φτερά μύγας- το ένα από αυτά έχει κόκκινη μύτη και φτύνει φωτιές. Το φιλικό super-Mutant λέγεται Klaus, και τους παρακαλάει να τον βοηθήσουν με τη 'λίστα του'. Σε αυτήν είναι γραμμένοι όλοι οι NPCs που έχουν συναντήσει ως τώρα, χωρισμένοι σε 4 κατηγορίες: τους τέρμα καλούς που παίρνουν δώρο ένα item, τους καλούτσικους που παίρνουν μπισκότο, τους κακούτσικους που παίρνουν ένα κομμάτι κάρβουνο, και τους απαίσιους που είναι στόχοι για σφάξιμο.
Τα highlights: Το πάρτυ που η πρώτη τους σκέψη ήταν να σκοτώσουν τον Klaus και να lootάρουν τα δώρα, το σημείο που έπρεπε να πάνε δώρο στον Morad Nawrse και είχανε χεστεί, μέχρι που διαπίστωσαν πως είναι ένας άσχετος ακίνδυνος καλπαζάναρος που απλά τα ονόματα μοιάζουν πολύ (εσείς το βλέπετε καθαρά γραμμένο λίγο πιο πάνω στην οθόνη με τα αντεστραμμένα αρχικά γράμματα, αλλά για ένα πιωμένο τσούρμο που ακούει τα μισά από όσα λέω επειδή όλη την ώρα λένε μαλακίες μεταξύ τους, είναι πολύ εύκολο να γίνει παρεξήγηση- και για να είμαι ειλικρινής, σε αυτό πόνταρα)

Και για να μη σας κουράσω άλλο, σας δίνω μπόλικο από τον λόγο που διαβάζετε το blog:

Καλές γιορτές everybody (ακόμα και σε σας που παίζετε 4th edition)!!!!



























Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

I used to be a GM like you....

...then I took an arrow in the knee.

Η αλήθεια είναι πως δεν συμπαθώ καθόλου τα 1ου προσώπου, και δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με Skyrim (αντιθέτως, μόλις εγκατέστησα ξανά το Arcanum: of Steamworks and Magicka Obscura). Αλλά το συγκεκριμένο meme τα'σπασε! Συγκεκριμένα, αυτά εδώ τα τρία διαμαντάκια με πέθαναν:










Τώρα, σοβαρά, δεν παίζει οι δημιουργοί του παιχνιδιού να μην το κάνανε επίτηδες. Θέλω να πω οι Guards είναι στατιστικά οι μακράν συχνότεροι generic NPCs που θα κάτσουν να σου μιλήσουν, και το 'super awesome απιστευτο πολυδιαφημισμένο 1ου προσώπου παιχνίδι που δίνει απεριόριστη ελευθερία' (χοντρός σαρκασμός) υποτίθεται πως έχει και την αντίστοιχη ποικιλομορφία. Απλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην έγινε επίτηδες για καφρίλα αυτή η 'παράβλεψη'.
Με γύρισε στα φοιτητικά χρόνια που τερματίζαμε για >10η φορά το Baldur's Gate 1, και κάναμε τους Flaming Fist (χεχεχε) Guards με την hillbilly southern αξάν, στο κυλικείο της σχολής:
"I seeeeaaahhve thah Flaaaayyymin Feeest! Evehy cryme must be puhnished!" -σαν να προσπαθεί να συγκρατήσει τον εαυτό του να μιλήσει όσο πιό αργά γίνεται, αλλά δεν τα καταφέρνει και ζορίζεται (πόσο κρίμα που δεν μπορώ να βρω λινκ που θα ακούγεται το original). Και η κορυφαία συνέχεια, κάθε φορά που ήταν να την κάνουμε και περιμέναμε κάποιον που είχε ξεμείνει για κατούρημα, ο κολλητός μου μπορούσε να κάνει ολόιδιο τον Sarevok που σου έλεγε "You must gather your party before venturing forth".
Ίσως για αυτό δεν μπορώ να παίξω Skyrim κτλ 3D, δεν είναι πως είναι άσχημα σαν παιχνίδια, απλά δεν έχουν την ατμόσφαιρα που βγάζανε τα παλιά, που άραζες με την ησυχία σου κι έκανες point and click και μπορούσες να δώσεις εντολές ενώ ήσουν σε παύση.

Παρεμπιπτώντως, μιας που είμαστε σε περιοχή Baldur's, ένα σύντομο quiz: Τι κοινό έχουν
η Viconia De Vir

η Jeannette Voermann

και η Catwoman του Arkham City???

Πέρα από το προφανές τεράστιο fapping value, φυσικά...

Απάντηση (σπόιλερ με λευκά γράμματα): σε όλες τους, το voice acting το έχει κάνει η κορυφαία Grey De Lisle. Όσοι γουστάρουν κάντρι επιβάλλεται να την ακούσουν σε δράση, κλικάροντας εδώ.

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Trolls in the World of Forgotten Middle Earth of Darkness!

Ορισμός:

Trolls = Πετρογίγαντες [sic], ουσιαστικό, αρσενικοί, αλλά αναφερόμαστε σε αυτούς ως ουδέτερα, δλδ 'τα τρολλς',
1) Απαίσια δίποδα πλάσματα, τελείως αγροίκοι, που όταν έρθουν σε επαφή με το φως της μέρας γίνονται πέτρα, κι έχουν γελοία ονόματα συμμαθητών του Χάρρυ Πότερ - πχ Τομ, Γουίλιαμ, Μπέρτ
2) Απαίσια δίποδα πλάσματα, τελείως αγροίκοι, που έχουν regen, κι έχουν γελοία ονόματα, που περιλαμβάνουν πολλά G, B, H, K, R και ίσως τελειώνουν σε -eater, -killer κτλ badass πχ Grahluk Dwarfeater.
3) Απαίσια δίποδα πλάσματα, τελείως αγροίκοι, με μπλέ δέρμα, που μιλάνε σαν τζαμαϊκανοί, χορεύουν καποέρα, είναι for the horde(!) κι έχουν γελοία ονόματα σε 133+, πχ D@ 133+  H@xx0R
4) Random πράγματα, όπως αεροδρόμιο, ski resort, λιμνη, κτλ.

Εδώ δεν θα αναφερθούμε σε κανένα από αυτά.
Σήμερα θα μιλήσουμε για τα τρολλάκια των σέσσιον.
Για να μη γίνει σύγχυση με προηγούμενο ποστ, δεν εννοώ τον σπασαρχίδη παίκτη αυτόν καθεαυτό, αλλά την έμφυτη δυνατότητα (και τάση) σε όλους όσους είναι στο δωμάτιο να κάνουν χαβαλέ εις βάρος των άλλων, και παράγοντας (...συνήθως) γέλιο. Καλό είναι πάντως να ξαναδιαβάσετε το ποστ αυτό, για να θυμηθείτε λίγο την ορολογία που ακολουθεί. Σημείωση: στις ιστορίες, όπου 'GM' βλέπε, 'ο ειλικρινά δικός σας'.

Gatling Troll: Είναι ο πιο προφανής από όλους, αυτός που πετάει τα καλαμπούρια με καταιγιστικό ρυθμό, in and out of character, και δεν έχει κανένα απόλύτως πρόβλημα να 'σπάσει τον τέταρτο τοίχο', κάνοντας ασαφές πότε μιλάει ο char και πότε ο παίκτης. Συνήθως είναι τελείως ό,τι νάναι και real life και κατά συνέπεια παίζει τον εαυτό του! Παράδειγμα:
GM= "Ο βασιλιάς Dante ο Τρίτος απευθύνεται σε σας θυμωμένος: 'Αν δεν γονατίσετε μπροστά μου θα σας ρίξω στα μπουντρούμια'"
Παίκτης= "Οκ, υποκλινόμαστε. Μαλάκες όταν ανέβω λέβελ θα τον γαμήσω τον ξεκωλιάρη που το παίζει και βασιλιάς"
Να σημειωθεί πως όταν εντοπίσουν κάποιο καλαμπούρι που θεωρούν πολύ έξυπνο, θα το επαναλαμβάνουν ΚΑΘΕ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΟΡΑ:
GM= "Οκ, ρίξτε Notice"
Παίκτης= "Σφακιανάκης?"
GM= -.-


Sniper Troll: Είναι το τυπάκι που συνήθως παίζει Το Κρέας, στο 90% της διάρκειας του παιχνιδιού βρίσκεται χωμένος σε εμβρυϊκή στάση στην πολυθρόνα και πίνει χωρίς να συμμετέχει. Όλοι τον έχουν ξεχάσει και συνεχίζουν, εφόσον δεν έχει εμφανιστεί καμιά μάχη και αυτός δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στο RP. Περνάνε μερικές ώρες, και στη μέση κάποιου ζωτικής σημασίας διαλόγου, εκεί που δεν το περιμένει κανείς, θα πετάξει την πιό ξεκάρφωτη δυνατή ατάκα γαμώντας το feeling που προσπαθείς να βγάλεις. Σωστός sniper που καραδοκεί:
GM= (υποδυόμενος την πριγκήπισσα που ο πατέρας της έχει αντικατασταθεί από doppelganger) "Κάτι δεν πάει καλά με τον πατέρα μου, δεν είναι ο εαυτός του τελευταία! Ακόμα και τα γενέθλιά μου ξέχασε."
Παίκτες= "Πότε έχεις γενέθλια?" (σχόλιο: λες κι έχει γαμημένη σημασία)
GM= "...χτες"
Troll, πετάγεται από την πολυθρόνα= "Χρονια πολλά για χτες!!!!"

TPK-Troll: Όταν βάζεις έναν παίκτη που είχε από άλλο campaign χαρακτήρα Chaotic Evil Fighter lvl 10 να βοηθήσει το πάρτυ των noobs. Μαντέψτε τι έγινε στη συνέχεια.

Troll me baby one more time! Πολύ ιδιαίτερη κατηγορία. Είναι ο Roleplayer, που παίρνει το ρόλο του σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Εν μέρει επειδή αγαπάει τόσο το χαρακτήρα του, εν μέρει επειδή είναι τρομερά προσηλωμένος παίκτης (που οι σοβαρότεροι GMs θα λάτρευαν να έχουν), ουσιαστικά κάθε του κίνηση παρακαλάει τον GM και τους άλλους να τον τρολλάρουν. Και κατά βάθος το γουστάρει. Η χρυσή συνταγή: προτείνετέ του κάτι που θα ακούγεται γαμάτο (αλλά θα είναι κατά βάθος τέρμα ηλίθιο)- και θα ενθουσιαστεί!
GM= Βρίσκεστε μπροστά στον καλύτερο mercenary της περιοχής και το τάγμα του, και θα σας παραδώσει στον διεφθαρμένο δήμαρχο που σας επικύρηξε. (βάζω επική μουσική)
Τρολλίζων= (προς τον τρολλόμενο, που επειδή είχε γίνει ghoul, έπαιζε με γερό πέναλτυ στη διπλωματία. Μαζί του κουβαλούσε για κάποιον δικό του λόγο, μια useless voodoo mask)
"Φόρα τη μάσκα να μην έχεις πέναλτυ"
Τρολλόμενος= Αυτό θα κάνω! ΦΟΡΑΩ ΤΗ VOODOO MASK!!!!! Του μιλάω σαν Voodoo God που είμαι!!!!! Έχω ακόμα πέναλτυ στα Social?
GM= -.-
...οι mercenaries ξενερώνουν. (σταματάει η επική μουσική)



Reverse Rules-lawyer Troll: Αυταπόδεικτο δεν είναι? Το είδος του ατόμου που θα αρχίσει να επικαλείται τους κανόνες ακόμα και για τα πιο άκυρα πράγματα, ακόμα και όταν κάνοντας το είναι εις βάρος του ίδιου και των συμπαικτών του.
GM= Οι νάνοι commoners ρίχνουν Initiative εναντίον σου, μη στεναχωριέσαι, έχουν μόνο +6. (ρίχνω 1d10 και επειδή είμαι λίγο πιωμένος τα μπερδεύω). Φέρανε 17 ! Παίζουν πρώτοι!
Τρολλ= Απίστευτο! Οι νάνοι παίρνουν μπόνους στο Initiative! (στα καπάκια τον δείρανε)


Troll ο Μάστορας: Συγχωρήστε το τραγικό καλαμπούρι, αλλά εννοώ προφανώς αυτόν που φτιάχνει άκυρα builds. Μια 'υποκατηγορία' του Reverse Rules Lawyer, που θέλει ορισμένες κουλ δυνάμεις ακόμα και αν είναι τελείως ασύμβατες με το χαρακτήρα του, κάνοντας τελικά τον χαρακτήρα συνειδητά να αποδυναμώνεται στο όνομα του awesomeness.
Πχ, ο ελφ μάγος που βρήκε το Moonblade, και την είδε melee πολεμιστής= Θα πάρω λέβελ ranger τώρα, για να σφάζω καλύτερα με το σπαθί μου!

Railroal Plot Derailing Troll: Φαινόμενο που παρατηρείται σε αυτούς που έχουν κάνει τόσο καιρό GM, ώστε σαν παίκτες είναι τόσο παρανοϊκοί, που στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τις 'παγίδες' και το σιδηρόδρομο της πλοκής δημιουργούν μεγάλα προβλήματα χωρίς λόγο. Εδώ ανήκει ο ειλικρινά δικός σας. Περιττό να πούμε πως είναι αδύνατο να βγεις από το σιδηρόδρομο εαν αυτός έχει ξεκινήσει, παρά μόνο να κάνεις τα πράγματα χειρότερα. Εξ'ου και η έκφραση "Hit by the Plot Wagon".
Παίκτης (εγώ)= Νομίζεις πως θα με κάνεις να μην ξεκουραστώ ώστε να έχω fatigue penalties με το να βάλεις ποταπά τσακάλια να κυνηγάνε τα brahmin μου? Στο ίδιο μου το σύστημα? Βάζω φωτιά στο χωράφι με τα τσακάλια! Και ψάχνω ένα ασφαλές καταφύγιο για να κοιμηθούμε.
GM= Ξυπνάς μετά από μερικές ώρες από τη συμμορία μέσα στο άντρο της οποίας εν αγνοία σου κοιμήθηκες, σε ληστεύουν, επειδή μια μαζική πυρκαγιά έκαψε ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ βόρεια της πόλης, σου παίρνουν τα brahmin και τα λεφτά. Η αλήθεια είναι πως αν απλά δεν κοιμόσουν, το μόνο πρόβλημα που θα είχες θα ήταν το fatigue, και δεν θα έχανες τίποτα....
Εγώ= Θα τα πούμε καλά εμείς οι δύο όταν ξανακάνω GM.....

Pointless Troll: όταν ο άλλος κάνει in-game κάτι τελείως μα τελείως pointless, και καλά για RP, αλλά συνήθως απλά για να δει τι θα γίνει. Αυτοί οι τύποι απλά δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα μεγάλο κόκκινο κουμπί στον τοίχο, ειδικά εαν γράφει από κάτω "ΜΗΝ το πατήσετε σε καμία περίπτωση". Μια ακόμα χειρότερη εκδοχή είναι η ανουσιότητα >9000 που ακολουθεί:
Storyteller (σε vampire): Μπαίνετε στο εστιατόριο.
Pointless Troll (που παίζει έναν ζωώδη Gangrel)= γλείφω με τη γλώσσα τα δόντια μου στο πλάι του στόματός μου, σαν αρπακτικό που είμαι. Και κουνάω τα γατίσια αυτιά μου.
Storyteller: -.-
Sniper Troll, πετάγεται από την πολυθρόνα: Αν ήσουν γκόμενα αυτό θα ήταν τόσο σέξυ....
Storyteller: πράγματι....



Troll-pets: Όταν το κατοικίδιο αυτού που έχει το σπίτι χαίρεται τόσο πολύ που βλέπει όλους τους παίκτες μαζεμένους που αποφασίζει να συμμετέχει κι αυτό. Συνήθως γκρεμίζοντας μινιατούρες, τρώγοντας φύλλα χαρακτήρων και σαλιώνωντας το PHB. Μπόνους πόντοι αν αυτό το μικρό καφέ-μαύρο πράγμα που έριξες αποδειχθεί πως δεν είναι απλά ένα εικοσάπλευρο που μυρίζει περίεργα.

Social Troll: Ο τύπος που βιάζεται πάντα να φύγει, και σχεδόν ποτέ δεν τον θυμάσαι να αράζει μετά το τέλος του σέσσιον. Δεν είσαι σίγουρος τι ακριβώς ήρθε να κάνει, αφού όλη την ώρα ασχολείται με το κινητό του (τον παίρνουν τηλέφωνο -όχι για δουλειά- κάθε 5 λεπτά ή εναλλακτικά απλά δεν σταματάει να πληκτρολογεί με φρενιασμένη ταχύτητα μηνύματα),  δεν παρακολουθεί και δε συμμετέχει καθόλου. Όταν αποφασίζει να αλληλεπιδράσει, θα αρχίσει να μιλάει για off-game πράγματα, όπως ότι πέτυχε τον Πανάγο, ο οποίος πάχυνε κι άλλο επειδή τρώει πολλά αλάτια.
Παράδειγμα: ο Αλέκος.-

The Kokobius (πληθ: kokobi, οπως λεμε succubus-succubi), είναι ένα mega-mix από όλα τα προηγούμενα είδη, που τα εκδηλώνει ταυτόχρονα. Ευτυχώς είναι Unique Creature για την πόλη του, και ξυπνάει μια φορά κάθε δέκα χρόνια οπότε διαλύει όποιο σέσσιον βρεθεί στο διάβα του για 1d10 μέρες. Πιστέψτε με, υπάρχει τουλάχιστον ένας σε κάθε πόλη.

GM Troll: Η Αντεπίθεση! Οι δυνατότητες κατάχρησης της δύναμης είναι απεριόριστες (ειδικά εάν έχεις πιεί)! Μερικά πράγματα που έχω κάνει και είμαι γαμημένα περήφανος:
Pointless NPCs: Grampa Lemon. Οι παίκτες μου έχουν τόσο συνηθίσει ο κάθε παππούς που συναντούν να είναι Uber-Βadass Quest Giver, ώστε τούτος εδώ μου χάρισε 2 ώρες περίπου ανούσιου RP τρολλαρίσματος στον αγαπημένο μου ghoul-voodoo god-wannabe, που πάσχιζε να βρει quests και στοιχεία εκεί που δεν υπήρχαν. Προφανώς, τον ξεπατίκωσα κατευθείαν από εδώ.
Ξεφτιλισμός χαρακτήρων: Όταν ο παίκτης πάει να σε τρολλάρει και αποφασίζει να παρενοχλήσει σεξουαλικά ένα πανάσχημο δικέφαλο super-mutant καλυμμένο με γλίτσα γίνεται το εξής:
Troll-playah: Να σου γλύψω τη γλίτσα μάνα μου μέχρι να πάθω αφυδάτωση!
Troll GM: Ρίχνω ζάρια για να δω αν θα σε ακούσει. (κλέβω στη ζαριά). Σε ακούει. Σε αρπάζει και σου ξεσκίζει τον κώλο στο πήδημα, ενω ταυτόχρονα σε δέρνει και σου χώνει τη μούρη μέσα σε κακάκια brahmin! Ο ποπός σου αιμορραγεί μαζικά και όλη η πόλη έχει μάθει τι έχει συμβεί και σε κοροϊδεύουν.

The Masterpiece: Το καλύτερο για το τέλος. Δυστυχώς δεν το έκανα εγώ, αλλά συνέβη στην τότε ομάδα μου μια περίοδο που είχα άλλες δουλειές και αυτοί αποφάσισαν να παίξουν με άλλο GM, με νέους chars. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι ήταν όλοι noobάδες, που δεν είχανε μάθει να φτιάχνουν γρήγορα chars, θέλανε περίπου 4-5 ώρες. Επιπροσθέτως, σχεδόν όλοι δουλεύανε και μπορούσαν να πάρουν μόνο ένα ρεπό την εβδομάδα. Θα θεωρήσω πως ξέρετε τα βασικά challenge ratings για 1ου lvl chars της 3.0:
GM= Μπαίνετε στο dungeon. Σας περικυκλώνουν 20 zombies.
Παίκτες= Ορμάμε να τα σφάξουμε! Και δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!
(μερικές ζαριές αργότερα)
GM= Πεθαίνει και ο τελευταίος από εσάς και γίνεστε όλοι zombies, οπότε είναι αδύνατο να σας αναστήσουν. Πρέπει να κάνετε νέους χαρακτήρες, αλλά θα πάρει πάρα πολλή ώρα κι έχω πρωϊνό ξύπνημα αύριο. Οκ, τα λέμε παιδιά! Χάρηκα που παίξαμε!
Παίκτες= -.-