Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Fantaros: The Roleplaying game

Πριν μπω στρατό, είχα γράψει για τον μέσο RPGά φαντάρο, όπως τα φανταζόμουν τότε που ήμουν γεμάτος αθωώτητα.
Τώρα, έχοντας αποκομίσει πλούσια εμπειρία, σας δίνω την ολοκληρωμένη, ώριμη, και κυρίως καθόλου μνησίκακη αληθινή εικόνα των πραγμάτων, μέσα από τα μάτια ενός ταλαίπωρου RPGά.



ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΑ SKILLS ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ:

1) Να χέζω όπου νάναι.

ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΑ SKILLS ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

New Army Feats





  • Feat: Γαμιάς: Με αυτήν την ιδιότητα, καταφέρνεις να κάνεις πιστευτές τις ιστορίες που λες για το πόσες χιλιάδες γκόμενες γαμάς όταν δεν είσαι απασχολημένος να σε χώνουν αγγαρεία. Δίνει +5 στα Diplomacy checks, +2 Reputation.
  • Feat: Snake-Merchant: Η αναβάθμιση του 'Γαμιά'- μπορείς να πουλήσεις όσα φίδια θες για οποιοδήποτε θέμα, και όλοι να σε πιστεύουν με μάτια δακρυσμένα από το υποτιθέμενο awesomeness σου. Δίνει +10 στα Diplomacy checks, +4 Reputation.
  • Feat: Θα πω στη μαμά μου να μου σβήσει τη φυλακή. Το βύσμα σου δίνει αυτόματη επιτυχία σε όλα τα Saving Throws, τη δυνατότητα να αναιρέσεις κάθε απόφαση του GM-Διοικητή, και γενικά να κάνεις ό,τι γουστάρεις. Σε αντάλλαγμα, αποξενώνεσαι για πάντα από όλους τους άλλους παίκτες, οι οποίοι πλέον έχουν σαν στόχο να σε σφάξουν για να πάρουν τα XP. Prerequisites: να είσαι ψηλός, πουστάρα, γκαίη καμηλοπάρδαλη από την Καβάλα και να σου γαμιέται η μάνα. (in-'joke', μην το ψάχνετε).
  • Feat: I-x: Οι μεγάλοι βυσματίες, με λίγη 'ιατρική του στρατού' (=βλέπε ελάαααααααχιστα αποτελεσματικότερη από την ομοιοπαθητική), αποκτούν το υπέρτατο όπλο: Το Γιώτα που το αλλάζεις όποτε θέλεις σε ό,τι σε βολεύει. Επεξήγηση: για αγγαρείες, πορείες, σκοπέτα, σκοινάκια κτλ μπελαλίδικα πράγματα, θεωρείσαι απαλλαγμένος από οτιδήποτε δε σε βολεύει. Για παρέλαση που θέλει να είσαι ικανός για όπλο, καθώς και για αιμοδοσία (και τα 2 αυτά δίνουν τιμητικές άδειες) είσαι απολύτως κατάλληλος, και μάλιστα από τους πρώτους προτεινόμενους. Αυτό είναι ένα από τα ισχυρότερα abilities που μπορείς να έχεις.
  • Feat: Deny Vysma: Στην πραγματικότητα θεωρείται anti-feat, μιας και έχει αρνητικά αποτελέσματα. Η γενική ιδέα είναι πως όταν θέλεις να 'επαναστατήσεις' ενάντια στους δικούς σου, αρνείσαι να σου βάλουν το βύσμα που θα έκανες ζωάρα, και αντ'αυτού μαζοχίζεσαι κανονικά μαζί με όλους τους υπόλοιπους και νομίζεις πως είσαι γαμάτος, αλλά στο τέλος βλέπεις πως μάλλον έκανες μαλακία.

Regional Character Names για τους NPCs γύρω σας

  • Κυριαρχεί το σπανιότερο, και κυρίως συντομότερο, όνομα, ώστε όλοι να το θυμούνται εύκολα (κακό αυτό).
  • Εάν το επίθετό σου είναι σύντομο και catchy, όλοι θα σε φωνάζουν με το επίθετο.
  • Όσο πιό σαχλό ένα παρατσούκλι, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα να διαδοθεί΄.
  • Όσοι αποκαλούνε τους πάντες γύρω τους 'Ψηλέ!' είναι LAME. Δεν ζούμε στα 80s. Ακούς, Mog?
  • Αυτοί που σε πρωτογνωρίζουν ψάχνοντας σε για κάποια δουλειά, συχνά σε αποκαλούν με τον τίτλο που σου έδωσε ο στρατός:"Πίνω καφέ με τον Οδηγό και το Γιατρό".
  • Σχεδόν πάντα θα υπάρχει Ο Τύπος με τα Τρία Ονόματα, που όμως οι άλλοι χρησιμοποιούν όλο το combo μόνο για να του την πούνε, όπως οι βρετανίδες νταντάδες που μαλώνουν τον νεαρό sir.
  • "Σειρά": Μακράν ή πιό βυθισμένη στη μαλακία προσφώνηση που γουστάρουν να χρησιμοποιούν τα Epawp-Hai. Συνήθως κρατάνε το αρχικό σίγμα και το μετατρέπουν σε αυτοτελή λέξη που μπορεί να είναι ρήμα, ουσιαστικό κι επίθετο ταυτόχρονα: " Σσσ- Σσσσ! Σ! Σειρά!". ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ! Εσύ μπήκες στο στρατό 100 σειρές νωρίτερα και θα απολυθείς 9000 σειρές αργότερα! Άντε γαμήσου! Κατεδαφισμένε, αναίτιε τύπε. 
Character Races & Classes of Fantaros & Dragons 3.5 Edition Players Handbook

Τα παρακάτω μπορούν -και συνήθως είναι- πιθανοί συνδυασμοί για multiclass characters.

  
  • Ο Τύπος που Όλο Γκρινιάζει:  Ό,τι και αν γίνει, ακόμα και την τελευταία μέρα που θα του δώσουν πίσω την πολιτική ταυτότητα, όλο και κάτι θα του φταίει και θα παραπονιέται. Είναι καλή παρέα για να πεις τον πόνο σου και να ρίχνεις μπινελίκια, μια που συμμετέχει κι αυτός, ακόμα και αν δεν έχει ιδέα για ποιό πράγμα του μιλάς.
  • Ο Τύπος που Όλο τον Χώνουνε (Prereq: Int >3, Con >15, να μην έχει το feat 'Ι-x'): Για κάποιο λόγο η μοίρα έχει βάλει αυτόν τον τύπο στη μέση κάθε μπελαλίδικης κατάστασης που μπορεί να προκύψει, και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κανένας άλλος μάχιμος φαντάρος για να τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει. Αποτέλεσμα, να καταλήξει με κάποιο απίστευτα κουραστικό πόστο όλη μέρα και κάθε βράδυ να βαράει σκοπιές. Δηλαδή, non-stop και non-άδεια χώσιμο,στέρηση ύπνου κι εξάντληση που κρατάει μήνες. Σχεδόν ποτέ δεν αναγνωρίζουν οι ανώτεροι τον κόπο του. Μάγειρα, εάν είσαι εκεί έξω και το διαβάζεις, είσαι ο ήρωάς μας!
  • Ο Διχτυτεννίς: Θυμάστε στο 'ο Αστερίξ Λεγεωνάριος', τον Διχτυτεννις, τον Αιγύπτιο που δεν μπορούσε να συννενοηθεί με κανέναν εκτός από τον διερμηνέα? Ο χαρακτήρας αυτός βρίθει στον Ε.Σ.. Μπορεί να είναι Ρώσος να είναι Μουσουλμάνος, αλλά το βασικό νόημα είναι πως δεν καταλαβαίνει (ή μάλλον... κάνει πως δεν καταλαβαίνει) τι του ζητάς, εσύ δεν καταλαβαίνεις τι σου λέει, και αν τον βάλεις να γράψει κάποιο σημαντικό έγγραφο, θα τα μπερδέψει και θα τα κάνει όλα πουτάνα (και κανείς δεν θα του ρίξει φυλακή επειδή δεν μπορεί να του εξηγήσει για ποιό λόγο τον τιμωρεί). Αααα και γράφει όπου νάναι "SEX FACK PAWER"..
  • Ο Τύπος που απλά Δεν... Σταματάει.... να Μιλάει.... (Prereq: Cha <8): Μάλλον το χειρότερο είδος που παίζει. Όπως ακριβώς τα μπασκλασάρικα ελληνικά RPG-blogs σαν αυτό, έτσι και τούτος, φαίνεται να πάσχει από A.D.H. D. και τη βρίσκει να εκτοξεύει κατά ριπάς ασυναρτησίες, χωρίς ειρμό, νοήμα και ουσία. Ειδικά εάν αρχίσει να λέει ανέκδοτα, μισείς την ώρα και τη στιγμή που θα βρεθείς στη σκοπιά μαζί του.
  • Το Στρατόκαβλο Χόμπιτ (Prereq: race: hobbit, class: epic fighter). Αναφέρομαι στους τύπους που γίνονται ειδικοδυναμίτες αξιωματικοί super-soldiers και είναι 1.50 με τα χέρια στην ανάταση. Όπως Ο Μέγας Αλέξανδρος, Ο Ναπολέων και τα άλλα μικρά στο μάτι-μεγάλα στη μάχη πρότυπά τους, θεωρούν εαυτούς τα μεγαλύτερα μαχίμια στην πιάτσα. Το κακό είναι πως θέλουν να το δείξουν και σε σένα. Σπάζοντας μπάλες. Πολλές μπάλες.
  • Ο Epawp-Hai (Prereq: Int < 1). Τα πιό ηλίθια, κακάσχημα και βρωμερά ξαδέρφια των Uruk-Hai. Μοναδικός στόχος τους είναι να φιδιάζουν και να παίρνουν απαλλαγές, ώστε να ασχολούνται με το να 'φτιάχνουν' τα αμάξια τους, να γαμάνε στα μπουρδέλα, να βλέπουν ΜΠΑΟΚ και να χαίρονται γενικώς που βγάζουν φράγκα χωρίς να έχουν ανοίξει βιβλίο ή δουλέψει ουσιαστικά ποτέ στη ζωή τους. Υπολόγισα πως περίπου το 3% δεν έχουν καμία σχέση με αυτά τα orc-kin που κοροϊδεύω, και αντιθέτως, είναι γαμώ τα παιδιά. Εγώ κοροϊδεύω μόνο το απολίτιστο υπόλοιπο 97%.
  • O Ειδικο-αναγκίτης (Prereq: Feat I-x): Είναι ο λεβέντης ο μεγάλος που δήλωσε να πάει ειδικές δυνάμεις για να το παίξει ΑΝΤΡΑ, αλλά του κακοφάνηκε, και άρχισε να βρίσκει προβλήματα: 'Θα πηδούσα από το ελικόπτερο μέσα στον πυρηνικό αντιδραστήρα που είναι έτοιμος να εκραγεί επειδή δέχεται την επίθεση εξωγήινων ρομπότ, αλλά έχω βγάλει μια μυρμηγκιά στο δάχτυλο'. Τέτοια φάση τύπος. Favored Class: Monk.
  • Ο Τύπος Που Απορείς Πως Δεν Τον Κόψανε Στην Ψυχολογική Αξιολόγηση. Το μάτι του γυαλίζει, κάτι δε σου πάει καλά στον τρόπο που κοιτάει, μιλάει κινείται. Τον ακούς να ψιθυρίζει απόκρυφα μυστικά μόνος του με τον Δαίμονα-Θεό του που του δίνει εντολές να σκοτώσει, ενώ προσπαθείς να κοιμηθείς στο από κάτω κρεβάτι. Ξέρει πως τον έχεις καταλάβει. Κι έρχεται για σένα.
  • Ο Σπασοπούτσης Προβλεπέ Λεγεωνάριος aka Τιμητική-Whore. Άλλος ένας χαρακτήρας από τον Αστερίξ, νομίζω από τους Νορμανδούς. Αυτός ο τύπος νομίζει πως βρίσκεται στο Τρίτο Ράιχ! Πειθαρχεία και κανόνες ακόμα και όταν δεν υπάρχει κανένας ανώτερος πάνω από το κεφάλι σου. Αλλοίμονό σου αν σε δει να καπνίζεις μέσα στο ΚΨΜ! Αν δεν υπήρχε ο στρατός να διοχετεύσει την οργανωτική και σπασαρχίδικη μανία του, θα γινότανε serial killer. Για κάποιο λόγο πολλές φορές αυτοί οι τύποι έχουν τρία ονόματα, ενώ σχεδόν πάντα η ψυχοπαθολογία τους θα εκφράζεται με αλλόκοτες συμπεριφορές (πασαλείβεται με κρέμες πριν πέσει για ύπνο,ξυρίζει τα πόδια του στη χέστρα, ή τρώει μια αρμαθιά ωμά σκόρδα για πρωϊνό). Δεν κάνω πλάκα. Μακάρι να έκανα.
  • Ο Τύπος που Δεν είσαι σίγουρος αν είναι Γκαίη.  Όλοι το έχουν παρατηρήσει αλλά κανείς δεν λέει κουβέντα για να μην πει μαλακία. Θα συναντήσεις δύο μοτίβα: Ο Good τύπος συνήθως αποδεικνύεται καλοπροέραιτος μετροσέξουαλ. Ο Evil τύπος είναι μια κακιασμένη ψηλή λούγκρα ξεκωλιάρα  γκαίη καμηλοπάρδαλη που γουστάρει να ρουφάει συφιλιάρικες πούτσες γαϊδάρων μέχρι να τον χύσουν μέσα στον κώλο και μετά να κάνει μια σύσπαση γύρω από τον εαυτό του για να τα ρουφήξει. Επιπλέον, είναι από την Καβάλα.
  • Ο Απροσάρμοστος RPGας. Είναι ο μόνος τύπος που θα τον δεις να διαβάζει βιβλίο ή το πολύ να καίγεται στο laptop κάνοντας raid. Είναι αδύνατο, να συναντηθούν δυο τέτοιοι και να μην αναγνωρίσουν κατευθείαν ο ένας την αληθινή φύση του άλλου, οπότε θα αρχίσουν κατευθείαν να μιλάνε για τα campaign τους προξενώντας μαζικές εκφράσεις απορίας στους άσχετους. Ναι! Είμαστε παντού!
  
Αξιολόγηση βιβλίων που διάβασα στο στρατό, με χρονολογική σειρά.

Αξίωμα: Όσο λιγότερο την παλεύεις, τόσο περισσότερο διαβάζεις, για να μην σκέφτεσαι.

  • Manual του Φαντάρου που μας δώσανε αυτοί: gtp, gay, μλκια
  • Το Κορίτσι στη Φωλιά της Σφήγκας: WIN!
  • Ψυχρό Φεγγάρι: WIN! Ο κακός, αποτέλεσε την έμπνευση για έναν από τους πιό αξιομνημόνευτους NPCs μου, τον 'Άγγλο'.
  • Σφαγείο Νο.5: Δεν έπιασα ακριβώς τα κρυφά του νοήματα, αλλά επίσης επηρρέασε έντονα το campaign που παίζω.
  • Σκοτώστε τον Ρόμμελ: Επειδή τότε ακόμα ο στρατός μου φαινότανε σούπερ-ηρωϊκός και epic.
  • Ο καλός στρατιώτης Σβέικ: από τα βιβλία που σου δίνουν με το ζόρι οι δικοί σου επειδή ειλικρινά πιστεύουν πως για να σπάσει την πλήξη του ο φαντάρος, γουστάρει να διαβάζει για άλλους φαντάρους.
  • Χώκμουν: Το φυλαχτό του Τρελού Θεού. WIN! Michael Moorcock στα post-apocalyptic καλύτερά του.
  • Χώκμουν: Το Σπαθί της Αυγής. WIN! Όλο και καλύτερος.
  • Μην Το Διαβάσετε Νύχτα! gtp, gay, μλκια. Αν έχεις ξεμείνει θαλαμοφύλακας στις 3 πμ θα το διαβάσεις νύχτα... και θα σε πάρει ο ύπνος.
  • Ο Βασιλιάς των Φαντασμάτων aka Ο ΚΥΝΗΓΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!
  • Ουδέν νεότερον από το Δυτικό μέτωπο: από τα βιβλία που σου δίνουν με το ζόρι οι δικοί σου όταν σε βλέπουν πως δεν την παλεύεις, για να σου δείξουν πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν ήσουν φαντάρος στον WW I και λιώνανε τα μάτια σου από τα χημικά αέρια στα χαρακώματα. Thanks for the support folks!
  • Σημειώσεις ενός πορνόγερου pt.2 WIN??? Ναι, ο Μπουκόφσκι ανέκαθεν γαμούσε κι έδερνε. Αλλά ο πολύς νιχιλισμός μπορεί να σε κάνει να κάνεις πολύ περίεργες σκέψεις όταν μένεις μόνος ξύπνιος τα μεσάνυχτα.
  • Ιστορίες του Λυκόφωτος, Stephen King: ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ. Ούτε καν το 'fail' μπορεί να το περιγράψει αρκετά.
  • Ιστορίες Μαγείας και Φαντασίας, εκδόσεις Ωρόρα. Μακράν η αγαπημένη μου σειρά με διηγήματα επιστημονικής και μη φαντασίας, που μάλιστα από ένα σημείο και μετά ανέλαβε την επιμέλειά της ο τιτανομέγιστος Θωμάς Μαστακούρης (βλέπε: ο τύπος έχει μεταφράσει τα πάντα από Moorcock κι έχει εκδώσει το δικό του ελληνικότατο RPG "Ζωντανά Έπη". Respect.)
  • Ο Θόλος: Όσοι έχουν διαβάσει το The Stand του Stephen King και ξενερώσανε με το 'άντε-να-ξεμπερδεύουμε' τέλος του, έρχεται το νέο 1000+ σελίδες βιβλίο του για να καλύψει το κενό (και να ξενερώσετε και πάλι με το 'άντε-να-ξεμπερδεύουμε' τέλος του). Θα γίνει και μίνι-σειρά του Στήβεν Σπίλμπεργκ. Ιδού του τρέιλερ του βιβλίου (!)
  • World War Z: SUPERB WIN! Θα αφιερώσω ξεχωριστό Review στο μέλλον για αυτό το βιβλίο.
  • The Dumas Club: WIN??? Δεν το τελείωσα ακόμη, αλλά έχει πλάκα.


credits: xarmanhs για το ανώθεν.

1 σχόλιο: