Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

The Great Holiday Filler Session!

Γιορτές- η μεγάλη ευκαιρία οι παρέες από σκορπισμένους φοιτητές να ξαναμαζευτούν για να προχωρήσουν το campaignάκι τους. Εναλλακτικά, για εμάς που είμαστε όλοι στην ίδια πόλη και άνεργοι (άρα παίζουμε αρκετά πιο συχνά), η μεγάλη ευκαιρία για ένα no holds barred, over the top, awesome super FILLER session!!!!!

Filler = προσθήκη, γέμισμα, τσόντα (όχι με την έννοια της Eva Angelina <3) , επεισόδιο που δεν παίζει κανένα ρόλο στη γενικότερη πλοκή, απλά υπάρχει για χαβαλέ. Κανένας βασικός villain ή ήρωας δεν πεθαίνει (εκτός ίσως από τον Αλέκο) και η πλοκή είναι ό,τι νάναι. Παρόλο που για όσους βλέπουν άνιμε με νέα επεισόδια κάθε βδομάδα τα filler είναι σπαστικά, μια φορά στο τόσο σε ένα RPG campaign, η αλλαγή του ρυθμού δίνει στους παίκτες αυτό ακριβώς που πάντα ήθελαν: την απόλυτη ελευθερία να κάνουν μαλακίες χωρίς συνέπειες και χωρίς να την πλοκή-σιδηρόδρομο.

Εδώ και λίγα χρόνια, έχω τη συνήθεια στα γιορτινά filler να βάζω μπόλικο από το... πνεύμα της εποχής. Διαβάστε και θα καταλάβετε.






DnD Campaign, Δεκέμβριος 2007

Το στόρυ μέχρι τώρα: το 9ου λέβελ πάρτυ ψάχνουν να βρούν τον 26 λέβελ Super Vampire Necromancer Yuleen, ο οποίος κρύβεται σε ένα νησί-λεπροκομείο για εγκληματικά ψυχοπαθείς (Σχόλιο: δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήταν πιό κουλ να υπήρχαν λεπροί ή ψυχάκηδες, οπότε τα συνδύασα, το ξέρω πως είναι cheesy αλλά αυτό επεδίωκα) και κρατάει το Holy Child, που η προφητεία λέει πως εάν το Order ή το Chaos το αρπάξουν, θα καταβροχθίσουν τον κόσμο.
Το Session όπως παίχτηκε: ο Yuleen αποδεικνύεται καλός τύπος που απλά θέλει να θεραπευτεί από τον βαμπιρισμό και δε σκοπεύει να πειράξει το baby Jes- Holy Child παρά μόνο να του πάρει 1 σταγόνα αίμα για να κάνει το ritual, το οποίο έπρεπε να γίνει στο συγκεκριμένο νησί. Οι 'ψυχοπαθείς λεπροί' είναι εν τέλει απολύτως νορμάλ, εξόριστοι μιας evil θεοκρατίας. Ταυτόχρονα σκάνε μύτη οι τρεις μάγοι με τα δώρα (necromancer high priests of Nerull με 1 evil artifact ο καθένας) και λεφούσια 200 πιστών, για να εμποδίσουν τον θεό τους, τον βαμπιρίδη από το να ξαναγίνει mortal. Τις υπόλοιπες 6 ώρες το πάρτυ έσφαζε κόσμο. (ναι, δεν είναι ακριβώς filler, μάλλον τέλος του campaign, αλλά το clue εδώ είναι τα χριστουγεννιάτικα στοιχεία)
Τα highlights: Ο frenzy berserker βρέθηκε στα -600 hps καρφωμένος από 200 σπαθιά και συνέχισε απτόητος, ο μάγος έφαγε ένα epic necromancy spell με DC 43 (!) κι επιβίωσε, η τελική έκρηξη που το φως της φάνηκε 6.000 km μακριά.


Fallout Campaign, Δεκέμβριος 2011

Το στόρυ μέχρι τώρα: Τυπικό fallout, το πάρτυ έχει εξερευνήσει 3 πόλεις και την τριγύρω περιοχή, κι έχει προκαλέσει φασαρίες στο ...inn ενός evil τύπου (μια που μιλάμε για post-apocalyptic κατάσταση, η πλειονότητα των NPCs είναι στην καλύτερη περίπτωση chaotic neutral, μετά πάμε προς τα κάτω), οπότε αυτός έχει προσλάβει τον καλύτερο mercenary sniper της περιοχής, τον Norad Mawrse να τους ξεκωλιάσει.
Το Session όπως παίχτηκε: Οι ατρόμητοι αντι-ήρωες μας προχωράνε στις ερημιές και βρίσκουν ένα crash site, όπου υπάρχει ένα τραυματισμένο super-Mutant ντυμένο στα κόκκινα, και το όχημά του είναι μια κάντιλακ (φυσικά κάμπριο) που αντί για κινητήρα έχει δεμένα 8 ιπτάμενα brahmin με φτερά μύγας- το ένα από αυτά έχει κόκκινη μύτη και φτύνει φωτιές. Το φιλικό super-Mutant λέγεται Klaus, και τους παρακαλάει να τον βοηθήσουν με τη 'λίστα του'. Σε αυτήν είναι γραμμένοι όλοι οι NPCs που έχουν συναντήσει ως τώρα, χωρισμένοι σε 4 κατηγορίες: τους τέρμα καλούς που παίρνουν δώρο ένα item, τους καλούτσικους που παίρνουν μπισκότο, τους κακούτσικους που παίρνουν ένα κομμάτι κάρβουνο, και τους απαίσιους που είναι στόχοι για σφάξιμο.
Τα highlights: Το πάρτυ που η πρώτη τους σκέψη ήταν να σκοτώσουν τον Klaus και να lootάρουν τα δώρα, το σημείο που έπρεπε να πάνε δώρο στον Morad Nawrse και είχανε χεστεί, μέχρι που διαπίστωσαν πως είναι ένας άσχετος ακίνδυνος καλπαζάναρος που απλά τα ονόματα μοιάζουν πολύ (εσείς το βλέπετε καθαρά γραμμένο λίγο πιο πάνω στην οθόνη με τα αντεστραμμένα αρχικά γράμματα, αλλά για ένα πιωμένο τσούρμο που ακούει τα μισά από όσα λέω επειδή όλη την ώρα λένε μαλακίες μεταξύ τους, είναι πολύ εύκολο να γίνει παρεξήγηση- και για να είμαι ειλικρινής, σε αυτό πόνταρα)

Και για να μη σας κουράσω άλλο, σας δίνω μπόλικο από τον λόγο που διαβάζετε το blog:

Καλές γιορτές everybody (ακόμα και σε σας που παίζετε 4th edition)!!!!



























1 σχόλιο:

  1. Γαμάτη η παγίδα με την αναστροφή. Σε μένα δεν είχε πιάσει :P

    Post-Apocalyptic GURPS, τι γέλιο ρίχναμε.

    Το πήραν τόσο εύκολα πρέφα (ίσως γιατί δεν πίνουμε) που δεν μπήκαν στον κόπο να το αναφέρουν. Σε φάση

    "Ε, νταξ ρε μλκ, αναγραμματισμός είναι εννοείται ότι είναι ΑΥΤΟΣ" (supah-virrain ή ίσως και όχι.)

    ΧΙΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή