Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Review: Car Lesbians!

Χμμμμ πως να ξεκινήσω?

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΥΛΟΛΕΣΒΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΡΕΣ
(και δεν έχω πρόχειρα ecchi με αμαξάρες)



Θυμάστε αυτά που προετοίμαζα για Carmageddon RPG? Ε, λοιπόν, προτού προλάβω να βγάλω το part 2, και να προτείνω ταυτόχρονα το δικό μου σύστημα για ένα 1-night-stand-game, πέτυχα αυτό εδώ το αριστούργημα:

(credits στα αλάνια του /tg/ που το επινόησαν )

http://1d4chan.org/wiki/Car_Lesbians

(από εδώ κατεβάζεις και το 20σέλιδο pdf)

Απίστευτο γιατί ποντάρει σε δύο απλά πράγματα:
  1. την αγάπη της γενιάς μας για το Carmageddon
  2. την αγάπη της γενιάς μας για τις καυλάρες λεσβίες που χαμουρεύονται μεταξύ τους για την ανδρική, φαλλοκρατική μας ευχαρίστηση και fanservice.
Το παιχνίδι είναι απίστευτα απλό στη δημιουργία 'χαρακτήρα' 1d6 για να δεις πόσο μούναρος είναι η λεσβία σου και 1d6 για το πόσο ...δαχτυλωμένο αμάξι έχει  (χεχεχεχε το είπα, ναι ΤΟ ΕΙΠΑ), και κάτι άλλα στατιστικά στην 'advanced' edition, του τύπου trunk, score και drift -θα τα έγραφα στα ελληνικά, αλλά πως σκατά μεταφράζεις το drift? (για να σας δω χωρίς google translate).

Από εκεί και πέρα είναι τυπικό pen and paper racing game όπου πρέπει να βγεις πρώτος στην κούρσα και παράλληλα να φασώσεις όσο πιό πολλές άλλες λεσβίες μπορείς (=τους χαρακτήρες των καμμένων παρακμιακών συμπαικτών σου και NPCs) . Εδώ βάζω τον οβολό μου και προσθέτω τις επιπλέον προκλήσεις της ελληνικής οδικής πραγματικότητας. Με λίγο background και NPCs ειλικρινά πιστεύω πως μπορεί να γίνει γαμηστερό mini-campaign. Για έξτρα πόντους σουρρεαλισμού αφήστε τους παίκτες να μεθύσουν με την ησυχία τους και βάλτε τους να κάνουν το RP του λεσβιακού φασώματος (αντενδείκνυται έντονα για LARPing :PPP)....

Γενικά μάρεσε πολύ και ανυπομονώ να το δοκιμάσω με την ομάδα μου, νομίζω πως χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα, να γεμίσουν ορισμένα κενά, και να ισορροπήσουν τα perks (fallout much?) του παιχνιδιού. Μεγάλη μου ένσταση, πως έχουν πολύ λίγα στάτς κι επαναλαμβανόμενες ζαριές που βασίζονται αποκλειστικά στο να έχεις έναν γλαφυρό, ίσως λίγο ανωμαλιάρη GM.
  • Θετικό σημείο#1: ενθαρρύνει house rules και προσαρμογές.
  • Θετικό σημείο #2: έχει καυλολεσβίες! Ένα 100% φαλλοκρατικο politically incorrect παιχνίδι που έχει πλάκα και δεν σε αγχώνει. (πόσα παιχνίδια έχουν πλάκα? με την έννοια του να μαλακίζεσαι αβέρτα χαλαρώνωντας?)

Άλλα indie games που προτείνω -όμως βαριέμαι να ψάχνω λινκς, να τα βρείτε μόνοι σας- και μπορείτε να τα κατεβάσετε τζάμπα με ελάχιστο ψάξιμο (αξίζουν κάθε kilobyte):

Dogs In The Vineyard (άγρια δύση με έντονα βιβλικά στοιχεία, όπως περίπου στο preacher)
Genius: The Transgression με τρελούς επιστήμονες και
Zombie: The Coil για WoD (νομίζω ο τίτλος κάνει προφανές το περιεχόμενο)

13 σχόλια:

  1. Γαμάτο αλλά να είμαστε all girls party! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. drift:πλαγιοκίνηση αυτοκινήτου...χωρίς γκούγκλη..το βρήκα;Ωραία,πάω τώρα για fapping!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω ρε αδερφέ πρωί πρωί μας γκάβλωσες.
    Ωραίο άρθρο. Σε τι αναφέρετε ;
    Για τις φωτογραφίες κατάλαβα πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Drift είναι η πλαγιολίσθηση. Ωραίο το παιχνιδάκι δε λέω αλλά στην αρχή χάρηκα γιατί νόμιζα πως ήταν για πισι. Μετά κατάλαβα ότι είναι με χαρτιά και ζάρια και ξενέρωσα...Δηλαδή τι να το κάνεις να είσαι μια παρέα μαντράχαλων που παριστάνουν τις λεσβίες-σουμάχερ; Εκτός να παίξετε μόνο κορίτσια όπως λέει η Maya κι εσύ είσαι ο DM. Εκεί πάω πάσο και αιτούμαι την άδεια να βλέπω απο μια γωνίτσα. Να είμαι ο βοηθός σου ξέρω γω. Δεν θα ενοχλώ στο ορκίζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να συνεισφέρω στο σωστό ορισμό του Τρυποκάρυδου λέγοντας ότι είναι η ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση του αυτοκινήτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πσσσσςςς! Χωστήρα έδωσες ρέστα. Σου βγάλα ασσίστ διαβήτη και έγραψες το μπαλάκι με ιδανικό τελείωμα. Ρισπέκτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. lol ti egine re paidia? ok, den asxoloumai idiaitera me to 8ema, alla to plagiolis8hsh 8a mporouse na shmainei otidhpote, den katalavainw to nohma ths le3hs... Twra, to game einai apisteyta eykolo na ginei gia PC (dedomenou to poso aploi einai oi kanones) akoma kai me visual basic, an kaneis exei to xrono kai thn tash na kanei kati tetoio... enallaktika, nai - ti pio sexy apo mantraxalades pou paristanoun tis lesvies? na mh sou pw, 8a tous valw na nty8oun ma8htries :PPPP (pssss paides, to 3erete pws egw en8arrynw ta comment sta greeklish, etsi? mh ntrepeste)

    -einai mpelalidiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε αγαπάμε,ειδικά απ' ότι είδες,εγώ κι ο Τρυποκάρυδος σου ξηγιόμαστε ρουφοκαβλέτα με έξτρα σάλιο και ποδοφετίχια για το κοσπλέυ του παιχνιδιού,αλλά είμαι πιο εξοικιωμένος με τα ελληνικά γιατί στα γκρίκλις μου παίρνει μια ώρα...πιο εύκολα γράφω russglish (russian-english)!!

      Διαγραφή
    2. blied yobana suka?

      -einai mpelalidikov

      Διαγραφή
    3. dav'ai viyeb'atsa dur'ak!!!!Παρεμπιπτόντως δεν είμαι Ρώσος αλλά ούτε καν από ρωσόφωνη χώρα,αλλα τη γουστάρω τη μπουτάνα τη γλώσσα τους

      Διαγραφή
    4. Ναι κι εγώ πλέον το έχω πιο έυκολα με το ελληνικό αν και είμαι παιδί της γενιάς του mirc να 'ουμε και τα greeklish ήταν σαν δεύτερη μητρική μου. Οι καιροί αλλάζουν όμως, ο καιρός γαρ εγγύς και τέτχοια.

      Ποδοφετίχ ακούω και νιώθω σαν το σπίτι μου. Μπελαλίδικε αμα ψηθείς να σιάξεις το παιχνιδάκι για πισι -υποθέτω αυθαίρετα ότι ξέρεις απ'ολα αυτα τα ακαταλαβίστικα που έγραψες πιο πάνω- θέλω να βάλεις κι ένα έξτρα feature στο παιχνίδι. Οι γκόμενες πρέπει να γλύφοπατουσιάζονται :)

      Διαγραφή
    5. +1 gia to gleifopatousiasma-podolagneies. na mh sou pw kai patousotrivadismo! yay! dystyxws exw panw apo dekaetia na asxolh8w me th visual basic kai den eimai programmatisths, elpizw kapoios kalo8elhths na vre8ei...

      -mpelalidiko

      Διαγραφή