Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Η Bioware "ανασταίνει" το Van Buren!

Μόλις πριν 2 μέρες, ο Product Placement Manager της EA, Justin Boondock έβγαλε αυτήν τη φοβερή ανακοίνωση:

"As a company, we try to learn from our mistakes. If we do not want to win the 'Worst Company Award' a third time, we have to listen to the demands of our customers, even the unreasonable ones. The greatest complaint was that our company allegedly suppressed freedom in creative expression and we mean to fix that perception; it is my honor to inform you that the company of directors has greenlit project Van Buren: Reloaded, under the unattended care of Bioware"

Η επαναφορά του άλλοτε cancelled τρίτου Fallout είναι γεγονός, αν και τα ονόματα έχουν αλλάξει για λόγους πνευματικής ιδιοκτησίας, η είδηση συγκλόνισε τα φόρουμ των πορωμένων fallout-άδων, όπως το No Mutants Allowed.

Στα παρασκήνια ωστόσο, διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές βλέπω πως αυτή η ιδέα δεν είναι τόσο 'αγνή'. Ο Sifas Rigal, παραγωγός των πρώτων δύο fallout πρότεινε στην EA ένα πειραματικό "no-budget AAA game" δηλαδή ενός τίτλου που αναμένεται να πουλήσει πολύ και να μην έχει κόστος παραγωγής που να ανέρχεται στα επταψήφια νούμερα.

Έτσι, ο βασικός σκελετός της ιδέας είναι ο εξής: θα χρησιμοποιηθεί η παλιά μηχανή και τα παλιά γραφικά που απλά θα γίνουν λίγο πιο polished και θα τρέχουν σε σύγχρονα συστήματα, εκμηδενίζοντας το κόστος για προγραμματιστές και γραφικάδες, και όλη η έμφαση θα δοθεί στο σενάριο και τους διαλόγους (οι οποίοι, όπως στα αρχικά παιχνίδια είναι ως επί το πλείστον non-voice acted κείμενο). Δηλαδή θα ξαναέχουμε την μαγική εμπειρία του 2D isometric point-and-click turn-based, με νέο υλικό!

Τα άσχημα νέα είναι πως όταν ρωτήθηκαν για online-only DRM και DLC από την πρώτη μέρα, όλοι απέφυγαν να σχολιάσουν ευθέως τονίζοντας πως 'η εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει ποιότητα πρέπει να διασφαλίζει τα έσοδα της από την πειρατεία, και παράλληλα να διασφαλίζει στον πελάτη μια συνεχώς ανανεωμένη εμπειρία'... Δεν περίμενα και τίποτα διαφορετικό να πούμε την αλήθεια.


1 σχόλιο: