Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Holy Afflecks, Batman!

Όλο το ίντερνετ φλιπάρισε όταν ανακοινώθηκε επισήμως πως ο Ben Affleck θα παίξει τον Batman στο Batman vs Superman. Την τελευταία φορά που υπήρξε τόσο χοντρό backlash ήταν με την ταινία του Tim Burton το '89, όταν η αρχική επιλογή ήταν ...ο Bill Murray (!)

Ο λόγος τότε ήταν όπως και τώρα- και νιώθω πως το ξεκίνησε ο Burton όταν επέβαλλε την gothic grim και necro αισθητική που συνηθίζει, πως ειδικά στον Μπάτμαν η αισθητική αυτή έδεσε. Τουλάχιστον η συλλογική συνείδηση των 80s την προτίμησε από τον campy Μπάτμαν του Adam West που επικρατούσε στα 60s. 

Μετά, όταν το Batman Returns τους ψυχοπλάκωσε όλους χριστουγεννιάτικα, οι WB αποφάσισαν να κάνουν το franchise Lighter and Softer και το ανέθεσαν στον Joel Schumacher, ο οποίος έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο με τραγικά αίσχη όπως batnipples στη στολή, ιπτάμενα σκέητμπορτ, πιστωτική κάρτα batman και..... τον ρόμπιν. Η ζημιά ήταν τόσο εκτεταμένη που αναγκαστικά έγινε μετά το Reboot. Ο ίδιος ο Joel Schumacher ζήτησε συγγνώμη για την ταινία! (και ο George Clooney αυτοσατιρίζεται φανταστικά)

Τουλάχιστον λογικό το βρίσκω που όλοι τρώνε φρίκες με την προοπτική να δούν και πάλι μετά την σκοτεινή τριλογία να ξαναγυρνάει ο Μπάτμαν στο campyness. Η δική μου γνώμη όμως είναι λίγο διαφορετική.

Είναι πιστεύω δυνατό να βάλεις έναν όχι-σκοτεινό ηθοποιό να κάνει τον Μπάτμαν, χωρίς να πειράξεις την υπόλοιπη ατμόσφαιρα. Ίσα-ίσα, μπορεί να είναι και προτιμότερο. Σκεφτείτε το: ο αληθινός εαυτός του τύπου είναι στην πραγματικότητα ο Μπάτμαν, και ο Μπρούς Γουαίην η ψεύτικη περσόνα που έχει υιοθετήσει για να διασκεδάζει τις εντυπώσεις. Όταν είσαι ένας βιτζιλάντε που τα βάζει με ψυχάκηδες και προσποιείσαι τον φυσιολογικό άνθρωπο, το νόημα είναι να μην κινείς τις υποψίες. Πρέπει να δείχνεις το εντελώς αντίθετο από αυτό που είναι κανονικά, να μην μπορεί κανείς να το πιστέψει ακόμα κι αν υπάρχουν όλες οι ενδείξεις μπροστά σου. 

Για αυτόν ακριβώς το λόγο πιστεύω πως θα ήταν ακόμα καλύτερα να έβαζαν έναν κατά κανόνα κωμικό ηθοποιό, πχ τον Tom Hanks ή τον Neil Patrick Harris, για να είναι ακόμα πιο Uncanny η όλη φάση. Ή τον Charlie Sheen (αυτό θα ήταν epic win, απλά).

Ακριβώς στην ίδια αρχή βασίστηκε και η επιτυχία του Walter White.
"Αποκλείεται αυτός ο φλώρος να είναι ο Heisenberg!"
Μια που το έφερε η κουβέντα, άφησα το καλύτερο για το τέλος.

O. M. F. G.


EDIT: αυτό ήταν το 100στό ποστ! Υαυ!

5 σχόλια:

  1. 1. "Ο Bryan Cranston ψήνεται να γίνει ο Lex Luthor"
    fuck yeah!

    2. O Ben Affleck htan o Daredevil. Asxeto pou htan ths Marvel exei hdh ena superhero sto energhtiko tou.

    8a mporoyse vevaia na einai kai xeirotera, 8a mporouse na einai o Matt Smith o Batman

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dark Knight Returns ή Dark Night Strikes Again (του Miller εννοώ) με Batman τον Sylvester Stallone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα τους έλεγα να έβαζαν τον Τζονι Ντεπ να το έκανε πειρατές της καραιβικής φάση...Εκεί να δεις γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sylvester stallone na leei ayto me to miso stoma na kounietai
    http://static4.fjcdn.com/comments/Who+doesn+t+want+to+be+the+GODDAMN+BATMAN+_23296a70ceba1b4ecbde6eb36390c51b.jpeg

    ΑπάντησηΔιαγραφή