Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Το inventory του RPGα φαντάρου.

Βλέπω πολλές και διάφορες λίστες με πράγματα που καλό είναι να πάρει ένας νέοπας φαντάρος μαζί του στο στρατό. Όλες τους όμως έχουν ένα βασικό μειονέκτημα: δεν λαμβάνουν υπόψιν
τους RPGάδες. Για όλους εσάς, λοιπόν, που πάτε να υπηρετήσετε τη μαμά πατρίδα και ασχολείστε με την ευγενή τέχνη, σας δίνω την δικιά μου, βελτιωμένη εκδοχή, από ψαρούκλα για
ψαρούκλες.


Τα απαραίτητα:
  • Ζάρια: τα πλέον σημαντικά- τουλάχιστον ένα πλήρες σετ που να τα περιλαμβάνει όλα, από 1d4 μέχρι 1d20. Καλό είναι να πάρετε μερικά επιπλέον d10s, σε περίπτωση που παίξετε κάτι της White Wolf.
  • Βιβλία με κανόνες: για 2-3 συστήματα, τουλάχιστον στις 2 τελευταίες εκδόσεις τους. Ξέρω πως τα ξέρετε απ'έξω, αλλά θα γνωρίσετε και κόσμο εκεί μέσα που είναι αρχάριοι στο άθλημα. Επίσης τα περισσότερα με σκληρά εξώφυλλα είναι αλεξίσφαιρα.
  • Πολλά - ΠΟΛΛΑ character sheets. Επειδή τα νεύρα σας μπορεί να μην είναι στα καλύτερά τους λόγω της αλλαγής περιβάλλοντος, πολλοί PCs ίσως κινδυνεύσουν.
  • Πρόχειρα χαρτιά και μολύβια δεν χρειάζεται να κουβαλήσετε καθώς πουλάνε στα ΚΨΜ, όπως άλλωστε και GM-screens.
  • Τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σας, με ιντερνετικό φλασάκι και εξελιγμένα ηχεία, καθώς η γερή υπολογιστική δύναμη και η πρόσβαση σε λεπτομέρειες που μπορεί να χρειάζεστε, πίνακες για criticals και μουσική για να βάζετε soundtrack στο παιχνίδι σας είναι που θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε εσάς και τον ΕΠΟΠ - GM. Προσοχή, δεν εννοώ laptop, αυτά να τα αφήσετε για τους ερασιτέχνες: να πάρετε τον κανονικό σταθερό σας υπολογιστή. Μην ξεχάσετε το ποντίκι.
 Εξτρά ανέσεις,
για αφότου τελειώσετε την βασική εκπαίδευση και σας πάνε στη μονάδα οπού τα πράγματα θα είναι κάπως πιό χαλαρά: 
  • Το +1 mace σας, και βασικά οποιοδήποτε σπαθί και πανοπλία νιώθετε άνετα να φοράτε, καθώς και τα αντίστοιχα καθαριστικά. Οι νάνοι να πάρουν μαζί την στάνταρ βαριοπούλα τους, ενώ τα ελφάκια μπορούν να βρούν το τόξο τους στη φύση με το μοναδικό οδηγό "Druid - φτιάχτο μόνος σου!"
  • Aμόνι για να επιδιωρθώσετε άμεσα τον εξοπλισμό σας.
  • 20 dry meals, καθώς το φαγητό που θα βρείτε μέσα είναι αμφιβόλου ποιότητας.
  • Caltrops δεν χρειάζεται να πάρετε, θα σας δώσουν αυτοί.
  • Όσοι χαρακτήρες έχετε pets, όπως πανθήρια και λύκους οι ρεηντζεράδες, undead zombies οι νεκρομάντες και το tarrasque-άκι σας οι GMs, υπάρχουν ειδικά πλαστικά κλουβιά για την εύκολη μεταφορά τους ωστέ το κακόμοιρο το πλάσμα να μην υποφέρει μέχρι να φτάσετε από το σπίτι σας πίσω στο θάλαμο. Μετά μπορείτε να το αφήσετε να παίξει χαρούμενο εκεί μέσα για να ξεμουδιάσει. Μην ξεχάσετε να του κάνετε τα κατάλληλα εμβόλια.
  • Bag of Holding: από τα πλέον χρήσιμα αντικείμενα- πιάνει ελάχιστο χώρο και αν βάλεις μέσα το χέρι σου μέσα σε ένα γύρο μπορείς να βρεις οποιοδήποτε αντικείμενο εύκολα και χωρίς κόπο. Ιδανικό για τις πορείες καθώς δε ζυγίζει παρά ελάχιστα, όσα και αν χώσεις μέσα. Πάρτε το μαζί σας και γελάστε με την ψυχή σας με τους άλλους που παιδεύονται με το ασήκωτο 'λουκάνικο'.
  • Daern's Instant Toilet: θυμάστε εκείνο το παραδοσιακό γαμάτο loot του D&D, που έχεις ένα μίνι καστράκι που χωράει στην τσέπη σου και όταν το ενεργοποιήσεις βγαίνει ένα κανονικό μεγάλο κάστρο? Ε, λοιπόν, με αυτήν την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ παραλλαγή λύνετε μιά για πάντα το πλέον μείζον πρόβλημα της στρατιωτικής σας ζωής: το άβολο χέσιμο στις τούρκικες τρύπες. Με το που λέτε την μαγική λέξη η μινιατούρα γίνεται κανονική χέστρα, που χάρη στο Sphere of Annihilation που περιέχει αποσυνθέτει τσίσα-κακά και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί να πετάξετε μέσα. ΠΡΟΣΟΧΗ: λόγω της Sphere που περιέχει, αν το Instant Toilet τοποθετηθεί μέσα στο Bag of Holding, θα σκίσει "το υφαντό της πραγματικότητας" (must η μετάφραση στα ελληνικά του PHB) και θα κάνει μαζικό μπουμ με κακάκια που θα πεταχτούν 10d10 feet μακριά προκαλώντας 1d20 damage σε όσους βρίσκονται εκεί κοντά. Και σοβαρά έχω τους κανόνες να με υποστηρίζουν εδώ, κύριοι.


Χρήσιμα Spellάκια του DnD για το στρατό:

Disguise/ Alter/ Polymorph Self: για να σας κάνουν από αξύριστο μπιχλιάρη να φαίνεστε φρέσκος και καθαρός σαν τον κώλο ενός ελφ, ότι πρέπει για γρήγορες επιθεωρήσεις.
Animate Object: για γόπινγκ, τσάπινγκ και κάθε τι που χρειάζεται χρειρωνακτική εργασία, χωρίς να χρειαστεί να λερώσετε τα χέρια σας και να ιδρώσετε.
Fireballz: ειδικό για όσους έχουν αναλάβει να καθαρίζουν την καλλιόπη- με ένα μπουμ τα κωλόχαρτα καίγονται, τα κακάκια εξαϋλώνωνται και ο χώρος απολυμαίνεται μέσα σε 6''. Μετά απλά
ψεκάστε αποσμητικό χώρου με άρωμα λεβάντα και είστε πρώτοι! Προσοχή μόνο μην λαμπαδιάσει το μεθάνιο από τις αναθυμιάσεις και σας πάρει όλους ο διάολος.
Invisibility: ένα παλιό ρητό λέει 'στο στρατό πρέπει να είσαι αόρατος', κι εσείς αυτό ακριβώς θα κάνετε. Όταν θα τους φωνάξουν όλους μέσα στο δωμάτιο να κάνουν τα τζάμια αόρατα, εσείς κάντε
τον εαυτό σας και γράψτε τους στο πουλάκι σας.
Simulacrum: για τους υψηλού λέβελ wizards που θέλουν τον προσωπικό τους αγγαρειομάχο. Το spellακι δημιουργεί για κάποιες ώρες ένα πραγματικό αντίγραφό σας (με ό,τι εξοπλισμό κουβαλάτε)
και αναλαμβάνει να κάνει τις αγγαρείες ενώ εσείς αράζετε με τη φραπεδάρα στο ΚΨΜ, πράγμα που μου θυμίζει-
Create Frappe: μια παραλλαγή του create water, για τους μερακλήδες. Έκαστος στο είδος του και ο Elminster στους φραπέδες.
Charm Person/ Suggestion: ίσως το χρησιμότερο από όλα, η δυνατότητα να κάνεις το άλλο φιλικά διακείμενο και να ελέγχεις το νου του. Μπαίνεις στο γραφείο του ανώτερου, και αυτός ρίχνει
saving throw, ή σου δίνει 7 μήνες τιμητική. Να χρησιμοποιείται με φειδώ, καθώς οι παλιές καραβάνες έχουν ανεβασμένο το willpower τους και δεν μασάνε.

 Και για τέλος άφησα το σπουδαιότερο: για όσους πραγματικά καυλώνουν με την προοπτική να πάνε στρατό, σας δίνω....
Prestige Class: Λουφαδόρος Έλληνας Φαντάρος

Prerequisites: να σου έρθει το χαρτί και να μην έχεις αναβολή
Attack bonus: +0 , μια που μόνο να επιτίθεται δε μαθαίνει.
Defense bonus: -2 penalty, καθώς βαριέται που ζεί
Hit Points: όπως του villager NPC

Special Abilities:
1) Immunity σε μπίχλες και δηλητήρια: ο Φαντάρος μπορεί να τρέφεται κανονικά με το συσσίτιο του στρατού χωρίς penalties.
2) Yota Dodging: εφοδιασμένος με την ικανότητα να βγαίνει όποιο Γιώτα θέλει, μέχρι Ι5, ο παίκτης μπορεί να λουφάρει όπως αυτοί που σταλήθεια δεν την παλεύουν.
3) Cable Inserting immunity, aka βυσματική ανοσία σε οτιδήποτε: ο χαρακτήρας γίνεται άτρωτος σε οποιαδήποτε επίθεση και δύναμη εξαπολυθεί εναντίον του, εκτός αν και ο επιτιθέμενος έχει κι
αυτός την ίδια ιδιότητα. Υπερβολικά συχνό.
4) Oldness, η 'παλαιότητα', προσθέτει xp και ανεβάζει λέβελ στον Φαντάρο.
5) Flurry of Blows Μονκς ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, καταλάβετέ το.
6) 9 Months to Salvation: Αφότου επιβιώσει για 9 μήνες, o Λουφαδόρος Έλληνας Φαντάρος αποσύρεται από το παιχνίδι κι έχει πλέον κερδίσει. Τώρα μπορεί να επιστρέψει σε λίγο σοβαρό
Roleplaying.



 ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΟΥ!

(όπως πάντα, ευχαριστώ την μούσα μου, την υπέροχη κυρά μου, για την έμπνευση που μου προσέφερε άθελά της, σε φάση 'φλασιά-του-δρ.Χάους' )

3 σχόλια:

  1. Με το "Create Frappe" και το "Special Abilities" απλά κλαίω απο τα γέλια. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε μου,εγω υπηρετησα 24 μηνες και ξερεις ποσο μαλακας νιωθω;;χαμενα χρονια απ'τη ζωη μας,για τη μαμα πατριδα και ''αυτοι'',την εχουν παραδωσει στους ΔοΝιΤες ,οπως λεγονται....να εισαι καλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. emeine ligo pisw to blog,e? s epiase i varemara tou fantarou m fainetai

    ΑπάντησηΔιαγραφή