Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Θα κάτσω σπίτι -part 1

aka
Γιατί το να βγαίνεις έξω για διασκέδαση είναι μαλακία.

Οι ιάπωνες το έχουν πιάσει το νόημα κι έχουν βγάλει ακόμα και λέξη:

hikikomori = ο κοινωνικά αποτραβηγμένος, αυτός που δεν γουστάρει καθόλου να βγαίνει από το σπίτι του, κοινώς καθυστερημένος και άγαμος αντικοινώνας του κερατά.
Tο να έχεις 'ζωή' είναι εξαιρετικά υπερεκτιμημένο. Παρακάτω θα σας αποδείξω το γιατί, κάνοντας το μεγάλο crash test:

ΕΞΩ versus ΣΠΙΤΙ

FIGHT!

1) Κόστος: να πληρώσεις 2-4 ευρώ για μια γαμημένη κουταλιά καφέ με νερό δε λέει, και εδώ που τα λέμε δεν αξίζει να πάρεις τίποτα που έχεις και σπίτι σου. Μόνο το αλκοόλ αξίζει σαν προοπτική, αν είσαι από τους τύπους που δεν κρατάνε σπίτι τους για να μην παρασύρονται. Ακόμα κι έτσι, αν πίνεις για να μεθύσεις, έξω θα σου βγεί ο κούκος αηδόνι- καλύτερα να πιείς ένα μπουκάλι σπίτι και να βγείς 'φτιαγμένος' μόνο για μια μπύρα (του σβησίματος). Επιπρόσθετα, τελευταία σου πρήζουν τα αρχίδια και για το κάπνισμα. Ρισκάρεις να φάς κανα πρόστιμο που θα σου χαλάσει τη διάθεση μόνο και μόνο για να είσαι 'έξω'?

2) Το περπάτημα στο σπίτι ελαχιστοποιείται και δεν χρειάζεται να ψάχνεις για παρκάρισμα. Drinking bonus: γλιτώνεις τα αλκοτέστ.



3) Άνεση: έξω δεν μπορείς να κάθεσαι με το σώβρακο, να ρεύεσαι, να κλάνεις ή να βάζεις τα πόδια στο τραπέζι. Συνήθως τα σκαμπώ είναι άβολα (ώστε να φύγεις γρήγορα και να έρθουν άλλοι πελάτες), και στο μπαρ στάνταρ θα κάθεται πίσω σου κάποιος ατσούμπαλος ενοχλητικός που θα σου ρίξει το παλτό ή θα σε εμποδίζει. Μια που το έφερε η κουβέντα, και κάτω στα τραπέζια, ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει κάποιος μιχμίχαρος που δεν χωράει να περάσει και αντί να κάνει τον κύκλο 10 βήματα παραπέρα, θα αρχίσει να ζορίζεται και να στριμώχνεται ανάμεσα στην πλάτη της καρέκλας σου και στον από πίσω.
Οι χειρότεροι είναι οι τύποι στα κλαμπάκια, αλλά και στις συναυλίες- ακούστε με μια και καλή: αν ήθελα να είμαι όρθιος, στριμωγμένος με δεκάδες ενοχλητικούς αγνώστους που μυρίζουν περίεργα και να πονοκεφαλιάζω από τη βαβούρα, απλά θα ανέβαινα στο λεωφορείο 32 των Αμπελοκήπων σε ώρα αιχμής. Το να πληρώσω ένα διψήφιο ποσό για κάτι τέτοιο ΔΕΝ είναι η άποψη μου για το 'περνάω καλά'

4) Multitasking: στο σπίτι μπορείς να ασχολείσαι ταυτόχρονα με 3-4 πράγματα που γουστάρεις, έξω όχι. Μπορείς να βλέπεις τηλεόραση, όταν βαρεθείς να διαβάσεις κανένα βιβλίο,  να την παίξεις με τσόντες, να κάνεις πάλζ 9000 κομματιών, να RPGάρεις, να παραγγείλεις φαϊ, να παρακολουθήσεις την extremely-low-budget εκπομπή για σκάκι του 4Ε (αυτή που σου τα δειχνουν σε μια πλαστική σκακιέρα και δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται), και όλα αυτά στην προσεκτικά μελετημένη για μάξιμουμ άνεση καρεκλάρα σου ή στο χαλί που 'δένει τέλεια με το δωμάτιο'.



5) Στο σπίτι χέζεις. Άνετα.

6) Στο σπίτι δεν έχει γυφτάκια που ζητιανεύοντας σε αγγίζουν με τα χέρια που τρώγανε νεκρά αρούρια και κακάκια, κολλώντας σε λέπρα, ραδιενέργεια και άλλα ευχάριστα. Ουστ!

7) Σινεμά: 9 στις 10 ταινίες είναι μάπα, και τώρα με το 3D είναι ακόμα ακριβότερες. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι torrent, εκτός αν εμπιστεύεσαι τρελά το σινεφίλ ένστικτό σου.

8 Μουσική του έξω: ή θα είναι πολύ δυνατά και δεν θα μπορείς να μιλήσεις, ή θα είναι πολύ σιγά και θα ακούς μόνο τη βαβούρα των άλλων. Κατά 99% θα πέσεις
i) σε μαλακίες τραγούδια
ii) σε χιλιοπαιγμένα τραγούδια (winamp FTW), που συνήθως είναι και μαλακίες.
iii) σε DJs που παίζουν αυτά που αρέσουν στους ίδιους ανεξαρτήτως αν όλοι οι άλλοι τα σιχαίνονται.  Το θετικό τους είναι πως είναι άριστο υπόστρωμα για trolling από τους πιωμένους θαμώνες. Φυσικά δεν είναι μνησίκακη σπόντα στο Μάικ που μου έχει ακυρώσει πάνω από 9000 σέσσιον τελευταία :P
iv) τα live. Εδώ τα πράγματα είναι ή του ύψους ή του βάθους. Επίσης γνωστά ως ρώσικη ρουλέτα  αλλά με 5 σφαίρες στο εξάσφαιρο, καθώς είτε θα δεις κάτι γαμηστερό ή κάτι άθλιο. Οι πιθανότητες όμως είναι πως θα είναι overpriced μάπα. Το μόνα σίγουρα δεδομένα σε ένα live είναι πως τα ποτά θα είναι ακριβότερα και η γκόμενα που γουστάρεις θα πάει με όλο το συγκρότημα. Αν είναι one-man-show, θα πάει μαζί του πολλές φορές.
v) σε μαγαζιά που έχουν ανοιχτό κάποιο ραδιοσταθμό. Oh Jesus! She made them go to school!

9) Αν καλέσεις φίλους να ερθουν σπίτι θα περάσετε φίνα, πάμφθηνα και μπορείς κάλλιστα όταν βαρεθείς να τους διώξεις.



Πιθανές αιτίες για να βγείς έξω:

1) Αν στο σπίτι δεν έχεις ίντερνετ
2) Αν στο σπίτι οι δικοί σου έχουν μπελαλήδες καλεσμένους.
3) Για να δεις φίλους που δεν μπορείς να τους δεις σπίτι επειδή δεν έχεις χώρο μια που δε ζεις μόνος σου ή ξέρεις πως είναι πολύ βρωμιάρηδες και θα στα λερώσουν όλα.
4) ΤΟ ΣΕΞ, ίσως ο σημαντικότερος:
i) Αν είσαι δεσμευμένος άντρας είναι αναμενόμενο κακό που η κυρά θέλει να την κυκλοφορείς. Η στρατηγική: όταν θα είστε έξω για κανα μισάωρο πες πως σε έπιασε τσίρλα και πρέπει να πας επειγόντως σπίτι. Εναλλακτικά μέθυσε όσο γίνεται, φέρσου σαν αγριογούρουνο και κάντα όλα πουτάνα με εμετούς και τέτοια. Δεν παίζει να ξαναβγείς σύντομα (όπως επίσης δεν παίζει και να ξανακάνεις σεξ σύντομα)
ii) Αν είσαι ελεύθερος, ελπίζεις να πηδήξεις κάποια που θα γνωρίσεις έξω. Το βασικό δόγμα εδώ είναι: το να πλένεις την πούτσα σου σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται και πως θα βρεθεί κάποια να στη γλείψει. Η όλη υπόθεση καταντάει αγγαρεία απαιτώντας δυσανάλογα μεγάλη προσπάθεια σε σχέση με το πιθανό αποτέσμα (που μάλλον θα είναι καμιά απελπισμένη χοντρή πεσκανδρίτσα που έχει να δει χαρά στα σκέλια της πολύ καιρό, και κατά συνέπεια έχει αφήσει τον μεταφορικό της κήπο της Εδέμ... γεμάτο αγριόχορτα).



5 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ μνησίκακη σπόντα στο Μάικ που είναι το άριστο υπόστρωμα για trolling από τους πιωμένους θαμώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ω, σε νιώθω. τα λες καταπληκτικά. και μου θύμισες αυτό- προσοχή, τα λέω σαφώς λιγότερο αστεία.

    http://stoanamesa.blogspot.com/2010/02/not.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. asteia? ma egw sovara milaw!

    xoire, ontws, to pros8etoume twra

    5η πιθανή αιτία να βγεις:
    Να trollareis τον Μάικ :PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Στο σπίτι δεν έχει γυφτάκια που ζητιανεύοντας σε αγγίζουν με τα χέρια που τρώγανε νεκρά αρούρια και κακάκια, κολλώντας σε λέπρα, ραδιενέργεια και άλλα ευχάριστα."
    AXAXAXAXAXAXΑ! ΥΠΕΡΟΧΟΣ!!!

    Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. einai gyftakia tou fallout.

    -mpelalidiko

    ΑπάντησηΔιαγραφή